Ecuador en la mitad del mundo - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Esther Jongen - WaarBenJij.nu Ecuador en la mitad del mundo - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Esther Jongen - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Ecuador en la mitad del mundo

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

06 Juli 2012 | Ecuador, Quito

Gisteren zijn we na onze Spaanse les op schoolreisje geweest :-)
We zijn met de bus naar La mitad del mundo geweest. Zo’n anderhalf uur bussen tussen de lokale bevolking en ondertussen wederom je Spaans verbeteren.

Bij mitad del mundo was een museum aangelegd over verschillende inheemse volken; hun leefgewoonten, gebruiken, etc.

Op de evenaar hebben we verschillende proefjes gedaan. Zo kun je op het zuidelijk halfrond je kracht erg goed gebruiken. Sta je echter met een voet in het zuidelijk halfrond en de andere voet in het noordelijk halfrond, dan is je kracht volledig weg (zie foto). Het was nog waar ook. Het was de bedoeling dat je elkaars armen omlaag probeerde te trekken. Op het zuidelijk halfrond ging dit heel moeizaam. Met een been in het noordelijk en het andere been in het zuidelijk halfrond, ging dit echt niet!
Een ander proefje was de weg van het water. Onze gids vulde een wasbak met water op de evenaar. Ze trok de stop eruit en het water liep in een rechte lijn omlaag (denk aan hoe het water thuis door het putje ‘rolt’, meestal in een draaiende beweging). Op het zuidelijk en noordelijk halfrond draaide het precies in tegenovergestelde richting!
Laatste proef was het in een rechte lijn lopen over de evenaar met de ogen dicht. Moeilijk, maar niet onmogelijk voor Lorijn en mij. Andere mensen konden dit dus helemaal niet haha. Erg leuke weetjes allemaal.

We kwamen vermoeid thuis, maar er was geen tijd om uit te rusten. Abuela (oma) was bezig met het maken van empanadas met mozzarella en suiker. Ondertussen vertelde ze de ingrediënten en vervolgens hoe je het moest bereiden. Ik heb braaf meegeschreven in het spaans. We hebben stap voor stap kunnen volgen hoe ze worden gemaakt en ze smaakten echt DELICIOSA!!!! Veel lekkerder dan de empanada.

Nog een hele tijd met Annie en Fausto nagetafeld, terwijl ik mijn huiswerk probeerde te maken haha. Foto’s laten zien van het thuisfront en het een en ander verteld. Praten gaat steeds ietsje beter merk ik, al blijft het natuurlijk ook zoeken naar woorden. Rond half tien wilde ik gaan douchen, maar het water was ijskoud…brr dan maar morgenvroeg dacht ik…(gisteren hebben we de hele dag geen water gehad, omdat de waterleiding op verschillende plaatsen was gesprongen in de straat, de straat stond volledig blank). Vanmorgen had ik echter ook geen geluk, gevolg; een ijskoude douche terwijl het buiten maar 7 graden was. Ik moest ook nog mijn haren wassen, dus ik was meteen goed wakker!!

Morgen ga ik wederom op excursie (we moeten om 6.45 uur op school zijn…waaa en we moeten ook nog een 20/25 minuten lopen, dus dat wordt vroeg opstaan, maar ook genieten van de zonsopgang onder het wandelen :P) naar Otavalo. Hierover volgt later meer.

Zondagavond vertrek ik met de nachtbus naar de westkust van Ecuador. Ik zal er maandagochtend aankomen. Spannend, maar ik heb er zin in!

Besos,
Esthèr (zoals iedereen mij hier noemt :D)

• 06 Juli 2012 - 20:13

Jo:

Hallo die Esther,
    Zo te lezen ga je het weer helemaal maken daar in Ecuador.
    Ik vind het knap om op deze manier het Spaans onder de knie te krijgen. Als het moet dan gaat het ook sneller.
    Leuk dat je weer gauw een vriendin gevonden hebt.
    Meid maakt er iets moois van.
    Zondag a.s. ga ik weer het rondje van Someren lopen, wat jij vorig jaar ook gelopen hebt.
    Esther, Besos Jo

• 06 Juli 2012 - 20:30

Laura:

Heej Es,

Leuk van die weetje zeg! Echt super sjiek!
    Het ziet er heel gezellig uit daar in de 'leefkeuken'. Super!
    Blijf er van genieten, op de foto's is goed te zien dat je dat doet.

Grz x Laura

• 06 Juli 2012 - 21:41

Marion:

Ha die dappere reizigster....

super wat jij allemaal weer meemaakt zeg !
    Wat een lieve gezellige mensen waar je woont.
    Kun je me een spoedcursus spaans leren....ga met een vriendin (Marte) een weekje naar Malaga en omgeving. De 28 ste pas dus ik heb nog effe...
    We hebben wel al de vlucht geboekt maar nog geen huuske....kumtj nog...haup ich!!
    Veel plezier en let goed op jezelf...ps hoe is het met het tendje... geine pien mieer?
    Besos, Marion oet Bieegdje

• 07 Juli 2012 - 10:49

Gerrit En Gerry :

ha esther ben weer helemaal opde hoogte van jou verblijf in ECUADOR een goede reis naar de volgende plaats je rond reis van een week geniet er van

• 07 Juli 2012 - 11:41

Jantine:

Hey Es,
    Dat eten ziet er echt heerlijk uit! Ik krijg er honger van als ik dat zo zie. Mmmm...

Die foto's van dat onthoofden zijn wat minder smakelijk, ik hoop dat dat nu niet meer zo gaat!? Anders zou ik uit de buurt blijven!

Het lijkt alsof je het echt goed naar je zin hebt; houden zo natuurlijk en blijven genieten van al het moois dat er te zien is daar. Dat spaans is natuurlijk erg handig en een goede oefening, ik denk dat je je vader nu wel voor loopt na deze vakantie....Of gaat ie stiekem ook op vakantie naar een spaans sprekend land?

Blijf genieten, Wouter, Jantine, Isa en Timo

• 07 Juli 2012 - 17:26

Mariet:

Ha estherke,
    Wat een belevenissen! Zo te zien en te lezen heb je het geweldig naar je zin. Bij terugkomst kun je vast een workshop "vreemde" hapjes verzorgen. Bij deze aangemeld.
    Leuk, die proefjes die je hebt kunnen doen. Kun je straks lekker uit eigen ervaring in je les over vertellen.
    Wat zal het spaans spreken goed vooruit gaan. Creatief taalgebruik natuurlijk.
    Leuke foto's (waaronder eentje met knappe kerels met niet veel aan...)
    Geniet van het volgende schoolreisje.
    Pas goed op jezelf; veel plezier met alles wat je op je reis nog tegen komt.
    Knuffel, Mariet

• 07 Juli 2012 - 20:44

Axel:

Hola Esthèr,

Interessant die weetjes van de de evenaar. Raar volkje die Waorani (als ze tenminste zo heten). Ik hoop niet dat hun ¨klederdracht¨ ooit mode wordt in Nederland. Dan sta je toch echt voor (eigenlijk achter) paal. Bedankt voor de eetfoto's (my favorites) ;)) Ik hoop dat je bij terugkomst het recept van de empanadas met mij wilt delen (wel graag in Ned.).

Blijf gezond!!

• 09 Juli 2012 - 04:28

Mama:

Hoi mupke?
    Ik heb nachtdienst en jij bent net vertrokken met de nacht trein naar de west kust voor een rondreis. We wensen jou een hele fijne reis en geniet van alles wat je allemaal gaat zien. Dit heb je wel verdiend na een week hard studeren Spaans, tot gauw op skype.

vattie muttie en een dikke poot van gonzo.

• 09 Juli 2012 - 15:17

Mieke:

Ha Esje,

Wat een avonturen weer! Geniet er maar lekker van, dan doe ik dat ook als ik je verhalen lees!!

kusje

• 09 Juli 2012 - 20:43

Kees:

Hey Esther,

Leuk zeg, van die proefjes op de evenaar. :-) Zoiets lijkt me leuk om een keertje te ervaren.
    Ze houden trouwens van op tijd beginnen daar op school 06:45..... zo hoort het ;-) haha.

Hey, veel plezier
    Kees

• 12 Juli 2012 - 10:31

Marieke:

Haai

Vet, die proefjes op de evenaar! Lijkt me best bijzonder!
    Hadden we hier maar van zulke schoolreisjes... ;)

xx

VIP-member
Esther

Op deze pagina vinden jullie mijn reisdagboek waar ik vanaf zomer 2011 mijn verre en korte reizen zal beschrijven. In de zomer van 2010 heb ik ruim 5 weken doorgebracht in Costa Rica en hier is mijn reislust echt tot leven gekomen.. Wat een heerlijk gevoel, lekker op reis zonder precies te weten hoe, wat en waar. Mijn beschreven reizen tot nu toe (vanaf aanmelding waarbenjij.nu): Juli en augustus 2011: 4 weken vrijwilligerswerk in Vietnam, daarna 2 weken reizen. Februari 2012: korte stedentrip naar Barcelona. April/mei 2012: 2 weken Italie met mijn ouders Zomer 2012: 5 weken Ecuador; reizen en als afsluiting 3 weken vrijwilligerswerk een Biologisch Reservaat 'Cerro Seco'. Winter 2012/2013: 3 weken Ecuador; samen met mijn amigos Navidad & Ano Nuevo vieren!! Voorjaar 2013: Zuid Italië, geweldige tijd, veel gedaan en gezien, maar geen verslagen gemaakt... Augustus 2013 - augustus 2014: ik ben mijn droom nagegaan. Ik heb een jaar onbetaald verlof genomen en ben op wereldreis gegaan en heb hierdoor nog meer van de wereld mogen zien. Australië, Nieuw Zeeland, Fiji, Japan, Taiwan, Indonesië, Maleisië, Cambodja, Laos en Thailand. Juli/augustus 2015: 5 weken naar Peru en Bolivia. Weekje Spaanse taal opfrissen met individuele lessen op een taalschool in Cisco. Een week vrijwilligerswerk bij een dierenopvang centrum en drie weken rondgetrokken door Peru en Bolivia. Juli/augustus 2016: 4,5 week Maleisië, Borneo en Singapore!

Actief sinds 09 Juni 2011