La Familia Sosa - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Esther Jongen - WaarBenJij.nu La Familia Sosa - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Esther Jongen - WaarBenJij.nu
VIP-Report

La Familia Sosa

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

02 Juli 2012 | Ecuador, Quito

Hola!

Gisteren was het vroeg dag in Montfort, kwart voor 6 zaten we in de auto: paps, mams, Gonzo en ik.

Kwart voor 8 op Schiphol, zelf inchecken en bagage droppen...raar dat je dat zelf moet doen. Het was echt super druk! Nog tijd voor een broodje en toen kwam het afscheid waar ik enorm tegen opzag. Ik heb er nog nooit zo’n moeite mee gehad. Maar de ervaring van vorig jaar gaat je niet in de koude kleren zitten. Papa en mama probeerden me gerust te stellen en ook Gonzo deed zijn best, hoe gek het ook klinkt.

Ik heb na de paspoortcontrole Lorijn gesmst en al gauw vonden we elkaar. We zaten niet bij elkaar in de buurt in het vliegtuig dus in Ecuador op elkaar gewacht.

Het was een lange vlucht. Ik begon me overal druk om te maken, maar vooral de onzekerheid speelde me parten. Als alles maar hetzelfde is als ik terug kom, dacht ik steeds.

In Ecuador aangekomen ging alles heel snel. Daar kwamen Lorijn en ik er ook achter dat we in hetzelfde gastgezin blijken te zitten. Taxichauffeur stond ons al op te wachten en binnen 15 minuten waren we bij ons gastgezin. We werden opgewacht door onze abuela (oma). We voelden ons meteen welkom en kregen thee met koekjes. Oma spreekt geen Engels, evenals het grootste deel van de overige familieleden. Een zus (Annie) spreekt heel goed Engels, onze moeder zogezegd. Ze vertelde er meteen bij dat ze dat alleen de eerste dag sprak, want we worden gewoon in het diepe gegooid. De man (Fausto) in huis is erg grappig. Hij praat veel en zo nu en dan kan ik wel begrijpen wat hij bedoeld :-) De andere familieleden hebben we nog niet ontmoet; de kinderen van Annie en Fausto en nog twee zussen van Annie.

We een rondleiding door het huis gekregen; heel oud, maar erg sfeervol. Veel vrolijke kleurtjes, spulletjes, heel veel plantjes en goed verzorgd allemaal. Als je iets verder kijkt zie je natuurlijk ook de schimmels, gaten in de muren en plafonds, bladerende verf, etc.
Lorijn en ik delen een kamer, oude ruimte die een beetje is opgeknapt. Wc en douche zijn in een gebouwtje buiten, dus vannacht al wat nachtelijke avontuurtjes beleefd.

Om 19 uur gezamenlijk gegeten; heerlijke soep met zoute popcorn en rijst met kip. Ik heb maar een beetje gegeten, omdat ik nog zo vol zat van al het eten in het vliegtuig.
Huisregels besproken, do’s en don’ts in Quito; sow toch wel spannend allemaal. Vooral de dingen die niet mogen. Maar ja, als je nadenkt doe je dat in Nederland ook niet.

We lagen er vroeg in: 20.30 uur. Ik was kapot! Het is hier 7 uur vroeger dan in Nederland. Helaas is er geen internet, maar op school wel, dus daar kan ik deze week mijn verhaaltjes kwijt.

Best lekker geslapen, tot een uurtje of 6. Om 8.20 uur is er ontbijt en gaan we naar school samen met een meisje die hier al een week verblijft. Medde uit Denemarken. We zijn door mis padres gebracht en voorgesteld aan de leraren en een rondleiding door de school. Erg sfeervol, je voelt je meteen thuis!

Ik moet mijn plek en draai nog vinden; het is allemaal zo nieuw, maar uiteindelijk weet ik ook dat alles goed komt.

Ik krijg op het moment Spaanse les, nou het gaat er pittig aan toe! Pff..echt intensief, maar heel leerzaam!

Besos Esther

• 02 Juli 2012 - 16:20

Patty:

Veel plezier!! En geniet van je avontuur! Liefs Patty

• 02 Juli 2012 - 17:01

Mariëtte:

Hey Esther, je bent er dus al. Leuk hoor om nu al een verhaal van je te lezen. Het zal inderdaad nog even allemaal vreemd zijn maar jij gaat er wel wennen, je zoekt immers het avontuur. Esther, geniet er weer van en ik blijf je volgen.
    Lieve groet,
    Mariëtte.

• 02 Juli 2012 - 17:44

Inge:

Ha mup,
    Wat leuk om zo snel al iets van je te horen! Zo te lezen ben je in een leuk gezin terecht gekomen en heb je alweer een paar vrienden gemaakt.
    Het zal inderdaad nog allemaal een beetje vreemd zijn, maar dat went vanzelf!
    Geniet van alles wat er op je pad komt!

Dikke kus!
    Inge

• 02 Juli 2012 - 17:59

Tus Padres:

Ha sjatteke.
    Je sms is goed ontvangen.
    Gelukkig ben je goed aangekomen. Zo te lezen bevalt het je wel in het gastgezin.
    Fijn dat jullie goed zijn opgevangen. Na deze week intensieve Spaanse les zul je papa wel
    voorbijstreven, haha. Hopelijk heb je nu de rust gevonden en kun je gaan genieten van je reis.
    En wat jouw onzekerheid betreft : als er één is die jou weer veilig naar huis leidt, is het Erik wel.
    Dus, vol optimisme verder het avontuur tegemoet!
    Nou meisje, tot skypes en we verheugen ons al weer op je volgende verhaal.
    Liefs en besos van tus padres en een dikke poot en kanuffels van Gonzo.

• 02 Juli 2012 - 18:46

Truuske:

Ha Estherke,

Fijn te lezen dat je goed bent aangekomen en vooral een leuk gastgezin hebt getroffen. Voor de rest laat je alles gewoon op je afkomen en, jou kennende? is het 't beste dat je vooral bezig blijft dan heb je geen tijd om je over allerlei zaken druk te maken. Geniet van al de nieuwe indrukken die je weer opdoet. Wij zullen weer genieten van alle avonturen die je ook daar beleeft.
    Knuffel en groetjes,
    Truus en Jan.

• 02 Juli 2012 - 20:41

Wilja:

Hey meid,

Ik had je gisterochtend in alle vroegte nog geappt, maar kwam er al gauw achter dat ik waarschijnlijk te laat was.

Wat fijn om te lezen dat je niet helemaal alleen bent, mee ook gezelschap hebt van anderen.
    Pas goed op jezelf en geniet, geniet, geniet!

Ik kijk uit naar al je reisverslagen!

X Wilja

• 02 Juli 2012 - 21:39

Joyce:

Haaa meisjeee!

Had je nog een fijne vlucht gewenst via de app maar denk dat ie net te laat was. Heel veel plezier daar & ik ben natuurlijk weer benieuwd naar de verhaaltjes en foto's :)

Xxx Joyce

• 02 Juli 2012 - 22:14

Vul Hier Je Naam In.:

Hey Esther. Wat een leuke belevenissen al gelijk. Hey een fijne tijd daar en succes met je Spaanse lessen. Groetjes,
    Kees

• 03 Juli 2012 - 07:26

Rob & Immy:

Heey Esther

Gelukkig ben je goed aan gekomen! Zo te lezen bevalt het je wel in het gastgezin. Fijn dat je dat meisje direct hebt gevonden en dat jullie in hetzelfde gastgezin verblijven. In het begin is het allemaal vreemd,maar dat komt wel goed. Geniet er van en we blijven jou volgen.

Liefs Rob & Immy
    Pootje van Boemer & Luna

• 03 Juli 2012 - 08:57

Tante Elly :

Hallo Esther
    we wensen je een heel fijn avontuur
    en pas goed op je zelf

• 03 Juli 2012 - 09:39

Jacky:

Hoi Esther,
    Fijn dat je goed bent aangekomen,
    En nu maar flink spaans leren en verder genieten van al die nieuwe ervaringen.
    Ook leuk dat je niet alleen bent en ook nog af en toe je eigen taal kunt spreken.
    Leuke tijd daar in Ecuador nen groetjes en liefs uit belgie,
    doeiiiiiiiii jacky

• 03 Juli 2012 - 11:12

Antoinette,peter,Oma:

Hey meid Fijn te horen dat je er bent En vooral dat je samen met Lorijn in dat gast gezin zit. Veel succes met je Spaanse les maar daar zit ik niet zo overin met jou HA HA Ha geniet er van we houden contact groetjes antoinette,peter en niet te vergeten trotse Oma

• 03 Juli 2012 - 14:17

Carolien Beckers.:

Ik vind het geweldig dat je dat alleen durft. Ik zal je dehele tijd blijven volgen hoe het daar gaat.Ben blij dat je een leuk gastgezin hebt en dat je er toevallig met dat andere meisje zit. Heel veel plezier .Geniet ervan.

• 04 Juli 2012 - 08:51

Tinie:

Ha die Essie,
    fijn te lezen dat het je goed bevalt in je gastgezin en dat je gelijk aansluiting hebt gevonden.
    Zet even alle zorgen aan de kant en geniet van het heden! :-)
    Lieve groet,
    Tinie

• 04 Juli 2012 - 19:10

Jarno:

Ha Juf Esther,

Ik vind het goed dat u vrijwillegerswerk gaat doen!!!
    Gonzo staat leuk op defoto.
    Ik hoop dat u een leuke tijd heeft in Ecuador.
    Gr jarno Levels

• 04 Juli 2012 - 19:40

Henny:

Ha Esther, leuke foto's! Herkenbaar :-) geniet van je verblijf en alles wat je doet!
    Als er iets is.....sms me dan he? Veel plezier! groetjes Henny

• 05 Juli 2012 - 09:34

Axel:

Mooie woorden van tus padres! Mooi om te zien hoe mensen aan de andere kant van de wereld leven. Quito lijkt mij een leuke stad. Ben benieuwd naar je volgende foto's. School ziet er zeer huiselijk en gezellig uit. Zeker motiverend bij de intensieve Spaanse lessen. Vandaag even een dagje vrij. Nog 2 weken en 1 dag werken en dan vakantie. Nog niets geboekt. Wachten het weer af. Plan is thuis te blijven en dagtrips te maken. Mogelijk tussendoor naar Londen of Berlijn. Barca zit ook nog in mijn hoofd. Luxe probleem. Geniet! Deje que vaya bien !!

• 05 Juli 2012 - 16:18

Ingrid:

Ha wicht van mich,
    Ik zat voor de sleurhut op de camping in een zonnig Renesse en dacht aan jou. Even snel kijken of je iets geschreven hebt. En jawel hoor, je eerste verslag is binnen. Leuk om weer te lezen. Ga genieten van een mooie reis. Doe voorzichtig en probeer ook een beetje uit te rusten.
    Groetjes en een dikke kus,
    Mam, Job, Pim en de meiden

VIP-member
Esther

Op deze pagina vinden jullie mijn reisdagboek waar ik vanaf zomer 2011 mijn verre en korte reizen zal beschrijven. In de zomer van 2010 heb ik ruim 5 weken doorgebracht in Costa Rica en hier is mijn reislust echt tot leven gekomen.. Wat een heerlijk gevoel, lekker op reis zonder precies te weten hoe, wat en waar. Mijn beschreven reizen tot nu toe (vanaf aanmelding waarbenjij.nu): Juli en augustus 2011: 4 weken vrijwilligerswerk in Vietnam, daarna 2 weken reizen. Februari 2012: korte stedentrip naar Barcelona. April/mei 2012: 2 weken Italie met mijn ouders Zomer 2012: 5 weken Ecuador; reizen en als afsluiting 3 weken vrijwilligerswerk een Biologisch Reservaat 'Cerro Seco'. Winter 2012/2013: 3 weken Ecuador; samen met mijn amigos Navidad & Ano Nuevo vieren!! Voorjaar 2013: Zuid Italië, geweldige tijd, veel gedaan en gezien, maar geen verslagen gemaakt... Augustus 2013 - augustus 2014: ik ben mijn droom nagegaan. Ik heb een jaar onbetaald verlof genomen en ben op wereldreis gegaan en heb hierdoor nog meer van de wereld mogen zien. Australië, Nieuw Zeeland, Fiji, Japan, Taiwan, Indonesië, Maleisië, Cambodja, Laos en Thailand. Juli/augustus 2015: 5 weken naar Peru en Bolivia. Weekje Spaanse taal opfrissen met individuele lessen op een taalschool in Cisco. Een week vrijwilligerswerk bij een dierenopvang centrum en drie weken rondgetrokken door Peru en Bolivia. Juli/augustus 2016: 4,5 week Maleisië, Borneo en Singapore!

Actief sinds 09 Juni 2011