Estudio espanol y bailo salsa!! - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Esther Jongen - WaarBenJij.nu Estudio espanol y bailo salsa!! - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Esther Jongen - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Estudio espanol y bailo salsa!!

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

05 Juli 2012 | Ecuador, Quito

Hola mis amigos!!

Tijd voor een update. Twee heerlijke dagen gehad. We worden ontzettend verwend door onze familieleden. Heerlijk eten, vers fruit en verse broodjes bij het ontbijt. En ook smullen we steeds opnieuw van het avondeten. Lekkere aparte soepjes (met melk, aardappelen, maïs, friet, pasta’s, etc.); ze doen er van alles in. Daarna het hoofdgerecht; tosti ham/kaas met doritos en thee na. Ook hebben we kennisgemaakt met ‘tortillas de papas’. Dat was in dit geval een soort omelet van aardappelschijfjes, groenten en ei.

Verder zijn erg begaan en willen graag dat het je goed gaat. Ze praten alleen spaans (soms worden wat losse woorden herhaald…), het volgen van de gesprekken gaat eigenlijk best goed. Het terugpraten daarentegen is toch nog erg lastig, maar ik doe mijn best :-) Ze begrijpen in ieder geval wat ik bedoel haha.

Spaanse lessen zijn erg leuk en leerzaam. Vier uur individuele les op school, met tussendoor een pauze van tien minuten. Daarbij ook nog eens een uurtje of twee huiswerk…dus ze laten er geen gras over groeien. Ofwel thuis huiswerk maken of lekker in het park.

Gisteren overigens besloten niet naar het project in Yanacocha te gaan. Er is daar malaria en het blijkt moeilijk om de juiste tabletten hier bij te kopen. Dus voor mijn eigen gemoedsrust (de verhalen over malaria zijn niet mis...) ga ik naar het andere project: Cerro Secco. Dat ligt in Bahia de Caraquez, een klein kustplaatsje aan de westkust van Ecuador. Dit is een biologisch reservaat voor droog tropisch regenwoud. Het reservaat beschikt over zeldzaam droog tropisch regenwoud aan de kust van Ecuador; nog maar twee procent van Ecuadors orginele tropisch regenwoud is nog in tact. In het reservaat kun je als vrijwilliger meehelpen met het aanleggen en onderhouden van paden, onderzoek doen naar en verzamelen van indormatie over inheemse dieren- en plantensoorten voor wetenschappelijke of educatieve doeleinden. De resultaten van deze onderzoeken worden gebruikt om een ecologisch educatieprogramma op te zetten in lagere en middelbare scholen en zelfs voor verschillende universiteiten. Tevens kun je ook meewerken in de lokale gemeenschap door Engelse lessen te geven aan de kinderen en volwassenen. Ook kun je je bezighouden met het plannen, aanleggen en onderhouden van een 'permaculture' tuin en meehelpen met het kweken van inheemse planten en bomen voor herbebossing van deze omgeving. Lijkt me ook erg leuk. Er zullen wel wat dieren aanwezig zijn die verzorgd mogen worden; dus heb ik toch ook een beetje dierenproject ;-)

We hebben trouwens een dinsdagavond een salsales gevolgd. Super leuk! Lorijn mocht met een andere student dansen (die er, helaas voor Lorijn, niet zoveel van kon..). Ik mocht met de leraar dansen en het was heerlijk! Gisteravond hebben we onze geleerde pasjes getest in een van de vele salsabarren. Waaaaauuuuwwww wat hebben we gedanst. Of je nu kan dansen of niet (ik heb mijn partners altijd even gewaarschuwd :-)) het gaat gewoon als je een goede partner hebt en natuurlijk heb je ook wel ritmegevoel nodig. Sow, draaien tot je erbij neervalt (gelukkig val je meestal in de armen van je chico haha) en pasjes tot en met. Veel bijgeleerd en voor we het wisten was het al erg laat..of vroeg :P?

Voor het salsa avond zijn we met onze school op excursie geweest. We zijn naar the old town gereden, hoog in de bergen. Daar heb je een werkelijk prachtig uitzicht over de stad! Ook staat er een enorm beeld van Maria, dat over de stad waakt als het ware.

We zijn vervolgens met de groep the old town ingegaan en hebben in een plaatselijk restaurantje gegeten en gedronken; empanada en dat is een super grote plak deeg met suiker (kan trouwens ook gevuld zijn met van alles en nog wat) en het smaakt eigenlijk gewoon naar oliebollendeeg :-)
Ook hebben we het plaatselijke drankje geproefd (Canelazos), een warm alcoholisch drankje die je in verschillende smaakjes kunt krijgen (ik had Mora = blackbarry). Bij ons krijg je normaal gesproken een klein shotje van dergelijke drankjes, maar hier kreeg je een bekertje ter grootte van een kopje koffie haha, maar was best te pruimen (misschien dat het dansen daarom zo soepel ging :P)

A la mitad del mundo, staat vanmiddag op het programma (we zijn immers in Ecuador, dat ‘evenaar’ betekent). Ik heb er zin in!

Heel erg bedankt voor de vele(!!!) leuke en enthousiaste reacties, dat doet me wederom erg goed!!!

Hasta la próxima,
xxx Esther

• 05 Juli 2012 - 17:08

Oma Meulendijks:

Lieve Esther,

Hier even een woordje van oma, want ook ik wil niet achter blijven om jou een hele fijne vakantie te wensen. Nou ja, beter gezegd werk vakantie! Het is een hele presentatie dat je dat allemaal zo wil en ook doen kan. In een ver land, met vreemde mensen en in allerlei talen! Maar jij doet het toch maar! Ik vind het geweldig en ben er ook erg trots op!

Geniet van al het mooie dat je op je weg tegenkomt. Je zal er wel veel kennis en ervaring mee opdoen. Verder een hele fijne tijd nog daar in dat verre land.

En tot ziens!

Veel liefs,

Een trotse oma!

• 05 Juli 2012 - 17:20

Mariëtte:

Hadie Esther, erg leuk om weer een berichtje te lezen......zo volg ik je op de voet.
    Slim om niet het Malaria-gebied in te gaan, je weet maar nooit. De keuze is dan snel gemaakt. Het andere project zal ook erg interessant zijn. En ja....salsa-dans met de leraar kan niet fout gaan en zeker niet met een drankje op.
    Esther, amuseer en geniet,
    Saludos desde Wessem.

• 05 Juli 2012 - 18:17

Kees:

Hey Esther,

Zo te lezen hebben jullie het prima na je zin. :-)
    Het lijkt me een leuk project waar je nu naar toe gaat in de jungle. Idd. verstandig om het malaria-gebied te vermijden.
    En ehe..... dansen met een drankje op gaat idd. veel soepeler ;-)

Hey, veel plezier en succes :-)
    Groetjes

• 05 Juli 2012 - 18:35

Wilja:

Hey chica,

por lo que divierte escuchar su bien allí! Me alegra oír eso.
    Es una lástima que un proyecto no avanza, pero muy sabio no debe hacer. Tu salud es lo primero. Sabiendo que usted, usted también sabe del proyecto, lo que haces ahora tendrá una experiencia inolvidable! Disfruta de ella y por lo tanto, cuando vuelva, eres bienvenido a nuestro jardín para tomar de la mano con todas aquellas plantas que usted sabe que lo hará! ;-)

Que se diviertan que la próxima vez! Que las bebidas, pero los gustos, para que las caderas se balancean a la mejor música de salsa!

un beso, Wilja

• 05 Juli 2012 - 22:41

Ome Joost:

dapper heel dapper wat jih allemaal durft te doen Let toch maar goed op jezelf

• 06 Juli 2012 - 06:24

Rob & Immy:

Hey Meid,

Leuk dat je daar naar je zin hebt,en dat jullie daar lkkr verwend worden:D
    Zo te lezen kun je de mensen daar goed volgen in het spaans en dat ze jou ook kunnen begrijpen. Zijn wel lange lessen spaans en korte pauze van 10 min.. Jammer dat je dat project met de dieren niet kunt doen,dat je daar moeilijk de die tabletten kunt komen. Zo te lezen ga je wel een ander leuk project doen,dat zal jou ook wel bevallen.. Wel leuk dat je daar hebt kunnen salsa dansen:D
    We wensen jou heel veel plezier daar!

Liefs Rob & Immy
    Pootje van Boemer & Luna

• 06 Juli 2012 - 06:30

Marlea:

Zo te lezen heb je het heel goed naar je zin en leer je heel veel, Spaans, Salsa en natuurlijk verschillende dans partners ontmoeten. De beschrijving van het eten doet mij al enorme trek krijgen. Zou je de recepten van de gerechten mee kunnen nemen waarvan jij het heel lekker vind ?

Dat nieuwe project lijkt me inderdaad ook heel leuk. Ben wel benieuwd naar de foto's straks als je midden in de jungle zit.

• 06 Juli 2012 - 13:56

Jantine:

He Es,
    klinkt erg leuk allemaal en projecten genoeg zo te horen. Wat betreft die malaria zou ik ook geen risico nemen, bah.
    Enne? Zijn die chico's nog een beetje leuk ook? Of kunnen ze alleen dansen en verder eigenlijk niets?
    Fijn trouwens dat het zo'n leuk en lief gastgezin is, super!
    Geniet ervan !!
    grtz Jantine

• 06 Juli 2012 - 17:03

Git:

Hoi Esther, leuk om te volgen hoe je reis verloopt. Klinkt allemaal prima. Ik zou inderdaad ook niet voor een project in een gebied kiezen waar malaria heerst. Heb hier geen goede ervaringen mee. Lijkt me geweldig dat je ook je spaans nog een beetje kunt verbeteren. Geniet van je reis. Ik blijf je graag volgen.
    Groetjes, Git

• 06 Juli 2012 - 19:11

Mieke:

Na salsa dansen in Vietnam het nu maar even goed doen! Vind het goed om te lezen dat je het zo super naar je zin hebt meis. Goed dat je hebt besloten om niet naar dat ene project te gaan malaria is iets want je echt niet wilt hebben!. Blijf lekker schrijven dan blijf ik doorgaan met lezen,

veel liefs

• 06 Juli 2012 - 20:12

Annemie En Dirk:

Hoi Esther, leuk om je weer te volgen, mooie foto's. Zo te zien begin je al goed te wennen. Straks weer een ervaring rijker. Geniet de komende tijd van alles, groetjes uit Zevenaar.

• 06 Juli 2012 - 20:37

Laura:

Heej,

Ik ben natuurlijk ook erg benieuwd naar die chico's!?
    Kun je je collega's weer jaloers maken op de salsavloer als je terug bent ;)!
    Boh jammer van het project, maar ik zou inderdaad ook geen risico nemen. Het nieuwe project klinkt ook goed, wie weet loop je nog tegen wat wilde dieren aan!

Erg leuk in ieder geval om je verslagen weer te lezen.

Veel plezier! X

• 12 Juli 2012 - 10:26

Marieke:

Hee Es

Ziet er echt super uit allemaal! Gaaf huisje en lieve mensen!
    Ben benieuwd wat je allemaal kunt doen daar in de rimboe.. is weer heel iets anders, maar klinkt ook leuk!

Have fun!

xx

VIP-member
Esther

Op deze pagina vinden jullie mijn reisdagboek waar ik vanaf zomer 2011 mijn verre en korte reizen zal beschrijven. In de zomer van 2010 heb ik ruim 5 weken doorgebracht in Costa Rica en hier is mijn reislust echt tot leven gekomen.. Wat een heerlijk gevoel, lekker op reis zonder precies te weten hoe, wat en waar. Mijn beschreven reizen tot nu toe (vanaf aanmelding waarbenjij.nu): Juli en augustus 2011: 4 weken vrijwilligerswerk in Vietnam, daarna 2 weken reizen. Februari 2012: korte stedentrip naar Barcelona. April/mei 2012: 2 weken Italie met mijn ouders Zomer 2012: 5 weken Ecuador; reizen en als afsluiting 3 weken vrijwilligerswerk een Biologisch Reservaat 'Cerro Seco'. Winter 2012/2013: 3 weken Ecuador; samen met mijn amigos Navidad & Ano Nuevo vieren!! Voorjaar 2013: Zuid Italië, geweldige tijd, veel gedaan en gezien, maar geen verslagen gemaakt... Augustus 2013 - augustus 2014: ik ben mijn droom nagegaan. Ik heb een jaar onbetaald verlof genomen en ben op wereldreis gegaan en heb hierdoor nog meer van de wereld mogen zien. Australië, Nieuw Zeeland, Fiji, Japan, Taiwan, Indonesië, Maleisië, Cambodja, Laos en Thailand. Juli/augustus 2015: 5 weken naar Peru en Bolivia. Weekje Spaanse taal opfrissen met individuele lessen op een taalschool in Cisco. Een week vrijwilligerswerk bij een dierenopvang centrum en drie weken rondgetrokken door Peru en Bolivia. Juli/augustus 2016: 4,5 week Maleisië, Borneo en Singapore!

Actief sinds 09 Juni 2011