Machu Picchu
Door: Esther
Blijf op de hoogte en volg Esther
05 Augustus 2015 | Peru, Machu Picchu
Ik zal jullie even bijpraten over de afgelopen 4 dagen.
Zaterdag 1 augustus begon ik aan de vierdaagse Inca jungle trail. We zijn met een klein groepje. 3 Chileense meiden, een Zweeds koppel, een Duitser en ja hoor, ook nog een Nederlander. We zijn deze eerste dag tot ruim 4300 meter hoogte de bergen in gereden. Toen was het tijd om de mountainbikes op te stappen en af te dalen tot 1200 meter. Prachtig hoe het weer veranderde. We reden in het begin in de wolken en het was behoorlijk koud. Naarmate we daalden werd het zonniger en warmer. Van fietsen was echter weinig sprake, het was vooral remmen geblazen. Ik was blij dat m'n remmen goed werkten, maar af en toe toch even een zenuwkriebeltje, want een verkeerde beweging/hobbel/steen op de weg of een loco chauffeur tegenkomen en ik reed zo de afgrond in.. Maar aangezien ik dit verhaal kan plaatsen, is het goed afgelopen haha. Werkelijk adembenemende uitzichten! Onze accommodatie in Santa Maria was erg primitief haha. Ik ben de enige van de groep die zich aan de douche heeft gewaagd. Oke 'de badkamer' was anders dan we gewend zijn, maar er kwam wat koud water uit. Kamer gedeeld met de Chileense meiden; lachen, gieren & brullen
Zondagochtend 6:30 op, ontbijt bij een local restaurantje en vervolgens ruim 8 uur gelopen, prachtig, prachtig en nog eens prachtig. We hebben een stuk van de originele Inca trail gelopen. Af en toe echt afzien hoor, maar de uitzichten maakten alles goed. Vervolgens in een open karretje over de rivier (soort van kabelbaan) richting de natuurlijke hotsprings en chillen maar. Laatste stukje van de tocht naar Santa Teresa hebben we daarom voor de bus gekozen. Ben je net helemaal chill, moet je nog 1,5 tot 2 uur lopen.. Hadden we niet veel zin meer in.
Maandag gaan ziplinen oftewel canopy! In Costa Rica toen ook gedaan. Was leuk hoor, maar die van Costa Rica was eerlijk gezegd wayyyy better! Na de canopy naar de rand van Machu Picchu gelopen, dorpje Aguas Calientes (ja hoor, warm water en een private room!) Het was een toch van zo'n 3 uur langs het spoor, rivier en tussen de bergen. Heel erg mooi. Machu picchu was al te zien, op het topje van de berg. Oei oei, long way to go....
En dinsdagochtend, 3:45 in de morgen opgestaan om te starten aan dé klim naar Machu Picchu.
Best zwaar, maar zo ontzettend de moeite waard!!! Ik had gedacht dat het nog zwaarder zou zijn, maar het ging me best goed af. Meer dan 1800 trappen. En geen gewone/gelijke trappen. Bikkelen, maar... Blik op oneindig, en dat was niet zo moeilijk want het was nog donker haha. En lang leve m'n headlight. Zo ontzettend mooi om langzaam maar zeker boven toppen van bergen uit te kijken. De ochtenddauw nog in de lucht.. Langzaamaan werd het licht en was het aansluiten in de rij om daadwerkelijk naar binnen te gaan. We hebben een rondleiding gehad van David, onze guide van de afgelopen dagen. Met z'n drietjes (3 personen kwijt en 2 sloten aan bij een Engelstalige rondleiding). De meiden vertaalden regelmatig voor me hoor, want historische dingen zijn nog ietwat moeilijk in het Spaans. Eigenlijk is Machu Picchu pas in 1911 door een Amerikaan ontdekt en bekend gemaakt. 500 jaar daarvoor waren de Spanjaarden de Inca's al op het spoor, maar zij zijn toen gevlucht, bang dat dit alles ontdekt zou worden.
Dit stond héél hoog op m'n bucketlist en poeh, ik kan eigenlijk niet omschrijven wat dit voor indruk op me maakt. Ik kijk alsmaar uit over Machu Picchu, nadenkend en zoekend naar woorden, die omschrijven wat ik voel en zie, maar ik vind ze niet..
Ik ben nu zo'n beetje op de helft van m'n reis en heb zoveel zin in de volgende belevenissen en ontdekkingen!
Vanmiddag even wintershoppen voor Bolivia (op Machu Picchu was zonnebrand smeren niet bij te houden...) , morgen vliegtuig naar La Paz. Vanuit daar de bus naar Uyuni, ben heel benieuwd!!
Besos desde Machu Picchu,
Esther
06 Augustus 2015 - 23:43
Marion :
Woh !
Zoekend Naar woorden ... DAN is het prachtig want als ervaren reiziger heb jij al veel vinkjes kunnen zetten! = jealous! Maar gun het je zo !!! -
06 Augustus 2015 - 23:55
Kees Methorst:
Dat is echt SUPER GAAF, Esther....!!!!!! Staat ook op mijn lijstje.... Hey, groetjes uit Alaska, is ook een aanrader. :-) -
07 Augustus 2015 - 02:56
Inge:
Supergaaf mup!!! Echt prachtige foto's ook!!
Ben benieuwd of die winterspullen zijn gelukt en hoe het in Bolivia is!!!
Dikke kus!! -
08 Augustus 2015 - 14:43
Jootje:
Dat moet onvergetelijk zijn geweest! Waauw daar loop je dan eigenlijk al die dagen voor! En dan ben je er eindelijk is het onweerstaanbaar! Super tof. En goed om te horen dat je een plekje hebt gevonden en naar je zin hebt! Ben benieuwd naar de volgende verhalen@
Be safe and a hug from Sri lanka