Feliz Ano Nuevo
Blijf op de hoogte en volg Esther
02 Januari 2013 | Ecuador, Bahía de Caráquez
Allereerst: Feliz Ano Nuevo para todo!!!!!!!!!!!!!!
Hier dan eindelijk een verslag vanuit Latino Americaaaa! Veel internetproblemen hier..
Maar goed, even een kort verslagje over mijn belevenissen hier. Inmiddels ben ik alweer een weekje hier in Ecuador. Het voelde echt als thuis komen. Ik liep het vliegveld uit, taxi in, oude hostelletje opgezocht en verder niet veel meer gedaan.
Volgende dag busticket naar de kust geregeld. In het dichtbijzijnde busstation waren de tickets voor de komende vijf dagen uitverkocht!! Toen schrok ik wel even... Hier is namelijk ook vakantieperiode (3 maanden!!!). Op naar het grote busstation, Quitumbe. Voor 0,25 cent kun je hier met een trolleybus de hele stad door. Het is super druk, een blik sardientjes is er niks bij, maar dat moet je voor deze prijs maar voor lief nemen. Ik hoefde me op een gegeven moment niet eens meer vast te houden, ik stond gewoon klem tussen de mensen :)
Op Quitumbe waren er nog tickets te krijgen voor deze avond om 23.45 uur. Verder heb ik de andere kant van de stad bezocht, een groot park, waar ik vorige keer nog niet was geweest. Vervolgens eten, en weer richting het busstation, wederom gezellig op een hoop in de bus, bepakt en bezakt.
Busrit naar de kust ging vlot, heb ook heerlijk geslapen. 's Morgens om een uur of 7 aangekomen. Vervolgens op naar een hostel, ontbijten en naar la playa. Het weer is werkelijk fantastisch!
Ik heb ondertussen nog een bezoekje gebracht een mijn verblijfplaats afgelopen zomer, Cerro Seco. Super leuk om ze weer te zien. De dieren ook, Lassie had 7 puppies gekregen, zooooo schattig! Ze vroegen of ik er een wilde hebben... Siiii, maar beter van no haha.
Meteen aan het werk gegaan in hun nieuwe barretje aan de zee. Daar moest nog het een en ander gebeuren voordat ze open konden gaan. Ze wilden vandaag (1 januari) openen, ben benieuwd of het is gelukt. Ik ga zeker nog eens terug.
Verder in Bahia de Cuaraquez nog een (kinder)optocht gezien. Dat schijnt elk jaar een hele happening te zijn. Dit jaar alles in het teken van Disney, Super mooi.
Oud en nieuw was super!!! Wat een ervaring weer. Hier was het 6 uur later 2013 dan in Nederland, best een vreemd idee. Veel straatfeesten, muneko's worden verbrand (zelfgemaakte poppen waarmee je je gemaakte fouten in het afgelopen jaar kunt verbranden en een wens kunt doen voor het nieuwe jaar), niet zo veel vuurwerk. Daarna gefeest tot in de late/vroege uurtjes. Het werd al licht, kun je nagaan... Vandaag lekker chillen op het strand, muziekje, drankje, zonsondergang, muy muy muy bien!!
Besos Esther
02 Januari 2013 - 06:38
Marieke:
Hee Es
Gelukkig nieuwjaar! Ik wens je veel geluk een heel veel plezier!
Maar dat moet wel lukken denk ik, want zo te lezen ben je weer druk aan het genieten!
Vier maar goed vakantie met nieuwe ontdekkingen en oude bekenden!
Fijn dat je zo geniet!
Xx -
02 Januari 2013 - 07:47
Kees:
Hey Esther,
Jij ook de beste wensen voor 2013.... :-)
Wat een leuk verhaal....jij bent het nieuwe jaar gelijk goed begonnen.
Leuk om de mensen van afgelopen zomer weer te ontmoeten.... en dan 7 puppies, haha.... :-) dat is leuk, misschien kun je er op de terugweg eentje meenemen, in je handbagage ;-)
Hey, veel plezier daar hé.
Groetjes.
Keessie. -
02 Januari 2013 - 10:25
Truuske:
Ha Estherke,
Allereerste de allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar!!! Met veel plezier lezen wij weer jouw belevenissen en begint het bij ons ook weer te kriebelen. Geniet ook dit keer weer volop van alle mooie dingen en mensen die je op deze reis tegenkomt.
Veel reisplezier nog!
Truuske en Janne -
02 Januari 2013 - 12:17
Tinie:
Ha Essie,
Veel liefde, gezondheid en geluk voor 2013!
Super om weer even goed nieuws van jou te lezen! Fijn dat je het naar je zin hebt. Geniet van alle indrukken die je op doet.
Lieve groetjes,
Tinie -
02 Januari 2013 - 14:17
Wilja:
Stiekem toch wel een beetje jaloers! Klinkt heerlijk allemaal. Wat fijn dat je zo geniet! Maak er nog een te gekke trip van! Xx
02 Januari 2013 - 18:25
Aïsha:
Hey meis,
Net je reisverslag gelezen. Klinkt allemaal prachtig! Ik ben heel benieuwd wat voor een avonturen er nog volgen. Ik wens je een heel gelukkig nieuwjaar en heel veel gezondheid en liefde in 2013!
Knuffel x Aïsha -
02 Januari 2013 - 19:08
Jo:
Hoi Esther,
De allerbeste wensen voor 2013.
Wat een belevenis maak je weer mee,zeg. Ik vind het knap dat je daar naar toe gaat. Het zal er zeker totaal ander aanzien zien als in ons land. Ik zeg maar geniet ervan, want je maakt dit niet vaak mee. Ben daarom toch wel een beetje jaloers.
Groet Jo -
03 Januari 2013 - 10:07
Jantine:
Hey Es,
Klinkt allemaal heerlijk, behalve dan de sardientjes in de bus. Geniet er lekker van, het weer hier is minder lekker. Als ik nu naar buiten kijk zitten de regendruppels op de ruiten, bah.
Natuurlijk voor jou ook de allerbeste wensen en geniet van alles om je heen!
x Jantine -
04 Januari 2013 - 09:24
Ingrid:
Ha wicht van mich.
Ik wens je alle goeds voor 2013. Dat al je wensen uit mogen komen.
Geniet nog van je vakantie en van het lekkere weer en van alle andere mooie dingen.
mam -
04 Januari 2013 - 14:09
Gerrie En Gerry:
ha esther heb jou reis verslag zitten lezen een heerlijk begin voor 2013 van uit ysselsteyn wensen we jou eengelukkig maar vooral gezond nieuwjaar gr gerrit gerry supper oma
05 Januari 2013 - 19:32
Mariëtte:
Hoi Esther,
Ook voor jou de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.
We zien elkaar zo vaak, al is het op afstand, en krijgen niet de kans om bij te praten. Zodoende wist ik niet dat je er weer tussenuit ging. Leuk om je verslag te lezen en te vernemen dat je het weer naar je zin hebt.
Wij zijn vandaag teruggekomen uit Sri Lanka. Ook weer veel beleefd.
Wordt tijd dat we eens afspreken om onze reiservaringen met elkaar te delen.
Geniet er nog van en we "zien" ons wel weer.
Groetjes Mariëtte.